Selasa, 18 Ogos 2009

MAKIN BERTAMBAH TERUKKAH KENYANYOKAN AYAHANDA NIK AZIZ?

Sebelum ini, bila membaca kenyataan-kenyataan ayahanda Nik Aziz pasal apa sahaja yang ada hubungkaitnya dengan UMNO, BN dan Kerajaan, teman tak lah terkejut dan pening lalat bila mendengar responnya seperti responnya mengenai penjualan arak dan penghinaan terhadap Islam oleh DAP di Selangor. Tapi, hari ni.....bila membaca kenyataan beliau bahawa 'anggota UMNO tidak akan masuk syurga kerana parti itu mengamalkan ajaran Islam palsu dari Pelestin'.....secara tak sengaja mulut teman terbicara......'dah makin nyanyokkah ayahanda Nik Aziz ni????........dahlah sebelum ni lidahnya seperti cicak bercabang-cabang, hari ni cakap lain, esok cakap lain...hari ni puji orang, esok maki orang.....dan macam-macam lagi contoh dan bukti yang nyata yang memperlihatkan sifat-sifat RAJA MUNAFIK...teman tak tau lah...apa nak jadi dengan ayahanda ni.......bimbang teman, takut-takut, ayahandalah dulu tak tercium bau syurga kerana kononnya menjadi ulamak tetapi menggunakan lidahnya untuk mencaci orang, menghina sesama Islam, memuji kafir yang menjadi musuh Islam dan sentiasa mengeluarkan kenyataan yang memecahbelahkan umat Islam......takut-takut juga, dek kerana itu....beliau pula jadi ulama yang menjadi kepala memasuki neraka jahanam......nauzubillah......barang dijauhkan Allah jua.

Mengikuti rentetan lidah bercabang pemimpin-pemimpin Pas seperti ayahanda Nik Aziz ni, teman simpulkan, PERANGAI PAS PELIK TAPI BENAR seperti berikut;

* BILA ADUN BN lompat parti ke PR, HALAL. Bila ADUN PR lompat parti ke BN, HARAM (di Perak).

* Bila Mufti Perak sokong Pas, dia ulama terbilang. Bila Mufti Perak tegur Pas, habis dimaki hamun.

* Bila menang pilihanraya, puji SPR. Bila kalah, maki hamun SPR.

* Bila ADUN BN buat perbuatan tidak bermoral, kutuk habisan-habisan. Bila ADUN PR yang buat, disuruh berehat sahaja dan kata itu hak peribadi beliau ( Elizabeth Wong).

* Masa perintah Perak, cakap Raja Perak paling adil. Tapi bila dah hilang kuasa, tuduh Raja Perak macam-macam.

* Sebelum berkuasa, beriya-iya nak laksana hudud. Lepas dapat kuasa, cakap hudud tak wajib dan ikut aje apa kata DAP.

* Bila UMNO kata hudud sukar dilaksana, caci maki, kafirkan habisan-habisan. Bila DAP kata 'langkah mayat saja dahulu', Pas kata, 'baiklah, kami dengar dan taat'.

* Bila orang luar hina Nabi, berarak satu KL. BIla Raja Petra Kamarudin hina nabi, senyak membisu seribu bahasa ( mungkin orang Pas lebih sayangkan Raja Petra dari Nabi).

* Bila kerajaan naikkan harga minyak, marah menggila. Bila kerajaan turunkan harga minyak, cakap itu hanya muslihat politik.

* Bila Pak Lah kata nak teruskan jambatan bengkok, kutuk Pak Lah sebab jadi patung Mahathir. Bila Pak Lah batalkan, pun kutuk Pak Lah sebab tidak dengar cakap Mahathir.

* Masa Pak Lah PM, desak Pak Lah undur. Bila Pak Lah nak undur ganti Najib, Hadi kata Pak Lah tak payahlah undur pulak.

* Bila PR buat demontrasi, itu demokrasi. Bila BN buat demontrasi, gesa polis ambil tindakan.

* Bila menang pilihanraya, itu namanya demokrasi. Bila kalah, ada pengundi hantu.

* Bila Kelantan mundur, salahkan kerajaan pusat. Bila negara maju, itu hasil sumbangan Anwar keluar negara cari pelaburan tak langsung..tapi, berbilion pelaburan yang dijanjikan Anwar masa pilihanraya kecil Permatang Pauh, hingga kini batang hidungpun takl nampak....

* Bila bersendirian, bertakbir, sekarang bila berdua dengan DAP, ber take beer! (Di Selangor boleh jual arak di kawasan majoriti umat Islam dan Nik Aziz kelu lidahnya untuk berkata......).

* Bila mulakan ceramah, baca Bismillah puji Nabi. Masa tengah ceramah, habis semua yang berbeda politik dan pandangan di maki hamun.

* Bila orang UMNO baca Al-Quran dituduh hipokrit. Bila orang DAP baca Al_Quran ( Di Perak), dipuji melangit.

* Bila UMNO (parti orang Islam) ajak berdamai, kata 'pergi jahanam!'...bila DAP yang anti Islam ajak bersatu, kata setuju (biarpun terpaksa gadai prinsip).

* Bila Beng Hock mati, tuduh kerajaan Zalim, ikut pegang lilin memuja roh si mati. Bila kerajaan tubuh inkues pula, kata kerajaan ada konspirasi.

* Kalau Anwar bersumpah dengan nama Allah, benarlah Anwar, tapi kalau Saiful Bukhari bersumpah, dustalah kata-katanya dan boleh dimaki hamun secukupnya. Bahkan akuan bersumpah Raja Petra lebih dipercayai daripada sumpah laknat Saiful Bukhari.

* Kalau Anwar tak berani bersumpah, itupun satu kebenaran tapi bayangkanlah kalau Saiful yang tak berani bersumpah.........confirm dimaki hamun habis-habisan.

Bila UMNO tak laksana Hudud disebabkan faktor kesesuaian, Pas maki beramai-ramai. Tapi bila Azizan Razak kata Hudud bukan keutamaan di Kedah, Pas kata itu ijtihad murni.ITULAH DIA PERANGAI PAS YANG PELIK TAPI BENAR. ITU BARU SEDIKIT....KALAU DISENARAIKAN LAGI SATU PERSATU, SEHARI SEMALAM TAK HABIS-HABIS TEMAN MENULIS. TAPI, PADA TEMAN LA, KESIMPULANNYA, BUKAN PAS YANG PELIK, TAPI PEMIMPIN-PEMIMPINNYA YANG BUKANNYA PELIK, TETAPI LIDAH BERCAKAP.....UTAMAKAN DUNIA DAN POLITIK DARIPADA AKHIRAT DAN PERSAUDARAAN SESAMA UMAT ISLAM.........MOGA ALLAH MENYEDARKAN SEGERA PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS. TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR.....TERLAJAK KATA........MUSNAH AGAMA, MUSNAH MELAYU, MUSNAH NEGARA......NAUZUBILLAH.

Tiada ulasan: